Depend gellack - bra eller dåligt?

Vet inte om ni vet om detta men jag älskar ju depends gellack som man kan göra hemma med lampa och allt. Har massa olika färger och jag tycker det funkar hur bra som helst! Skit tråkigt att dom inte ska få säljas längre efter som att läkemedelsverket har stoppat det nu. Kan i och för sig förstå det eftersom att det är ganska farligt för en "vanlig" människa att använda det. Det är ungefär som att härda plast under en uv lampa kan man väldigt enkelt förklara det som. Nu är det ju inte direkt plast men jag hoppas ni fattar vad jag menar. Det är iallafall ganska farliga ämnen i och det många inte förstår är att man måste vara väldigt försiktig. Om man läst bruksanvisningen så står det att man INTE får få någon produkt på huden och om man får det så måste man ta bort det direkt och det är just detta som är det farliga. Att de som har haft dåliga upplevelser med depends gellack har slarvat. När produkten har stelnat under lampan är det inte "farligt" längre men det är under tiden man målar på det som det kan ge utslag om det kommer i kontakt med huden. Man får inte utslag direkt utan detta är som med vilken annan produkt som helst som man kan bli allergisk mot, man märker det inte direkt utan det kommer efter ett tag. 0.5% vilket är typ 50st utav alla som testat gellacken har fått utslag i form av blåsor och annat, 0.5%är inte mycket. Visst borde det vara 0.0% men jag tror att hade de 50 personerna fått tillräckligt mycket information om hur viktigt det är att vara noggrann så hade det säkert inte varit någon som reagerat dåligt på det. Sen kan man ju undra hur folk vågar gå och göra gelnaglar hos salonger, där använder dom ju ännu starkare medel och kan man då vara helt säker på att den man går till inte råkar slarva och samma problem uppstår där. Jag tycker isåfall det är bättre att jag gör det hemma för då vet jag att det blir rätt.

Det jag egentligen ville säga med detta inlägget är att jag tycker nyheterna och typ alla gjort en alldeles för stor grej av detta. Sen kan jag förstå att folk blir chokade av att höra att något "som ger blodblåser och gör så att naglarna trillar av" tycker att detta är förskräckligt att något sådan får säljas på marknaden och då vill inte jag vara bitter men ni skulle bara veta hur mycket skit som säljs som alla tror är helt okej bara för att det får säljas. Ett exempel är ju ögonfransserum, det fick ju läkemedelsverket också sätta stopp för bara för att det var "farligt" för några. Men men jag älskar iallafall gellack och det är något jag kommer fortsätta med! 

 

Vad tycker ni om gellack?

Här är en länk till Depends prssmeddelande!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Hanna Gärdnér

Tyckte också jättemycket om gellack (använde det regelbundet i säkert ett halvår) tills en kväll för fyra veckor sedan, några timmar efter att jag fixat naglarna - varenda fingertopp började domna bort och det kliade något förbannat "under nageln" där man liksom inte kan komma åt att klia. Fick vattenfyllda blåsor på varje finger och dom har spruckit upp och varat. Kliade som helvete och i ren panik skrapade jag loss allt lack, sådär lätt med tanke på att lacket brukar sitta stenhårt i två veckor... Klippte ner alla naglar så långt det gick och fick sova med vantar på i flera nätter för att inte riva sönder mina händer när jag sov. Jag har fortfarande sprickor i några fingrar, och när man tror att det äntligen är på väg att läka ut så börjar det klia igen. Huden runt och under naglarna har flagnat bort i omgångar.. Fruktansvärt obehagligt och inte ser det särskilt fräscht ut heller..

Argumentet att det bara beror på dålig information är ju rätt överkört nu då eftersom det var det första jag läste innan jag målade naglarna med gellack första gången. När jag såg inslaget på nyheterna trodde jag också att tjejerna slarvat och målat utanför, men när jag själv upplever att jag alltid varit extremt noggrann så tror jag tyvärr inte det är ett hållbart argument. Du kan få en allergisk reaktion ändå. Och på mig drabbade det alla fingrar och ett område från fingertopp och ner till andra leden vilket ju inte ens är i direkt kontakt med nageln.

Det är tydligen vanligt att reaktionen kommer efter ett tags användning. Så var försiktig Linda! :)

Svar: Det låter ju inte trevligt alls faktiskt! Hoppas det blir bättre för dig snart! Jag tar alltid några veckors paus mellan varje gång jag använder det för att just inte bilda en allergisk reaktion. När man håller på med så starka ämnen så är det viktigt att man tar en paus mellan varje gång (vilket det också står i beskrivningen) för att huden och naglarna ska hinna lugna sig innan man kör igen. Jag ska absolut vara försiktig:) Just därför skrev jag att om man hade fått bättre information så tror jag inte lika många hade drabbats. Alla som fått reaktion har sagt just att dom använt det i ett halvår- år och inte märkt något men helt plötsligt kom det. Att använda så starka ämnen på någon kroppsdel över huvud taget i ett år eller så är ju ganska självklart att man reagerar på det sen. Det är ju som att man skulle bleka håret en gång i månaden i ett år, klart att man skulle få en reaktion på det också. Dock så borde man ju inte sälja en sådan produkt till allmänheten om det är så lätt att "råka" göra fel och helt plötsligt får man blåsor och mer.
Men jättetråkigt att du fick en reaktion på det, det är ju inte kul alls! Och jag hoppas verkligen jag klarar mig ifrån det och att det blir bättre för dig snart:) Jag ska absolut vara försiktig! Och jag räknar inte med mer än att jag får skylla mig själv när det drabbar mig då jag vet om vad som kan hända!
Linda

2014-07-05 @ 20:54:27
Postat av: Hanna Gärdnér

Låter som du försöker ursäkta en produkt som precis blivit förbjuden att säljas pga att det ställt till med så mycket problem och smärta, har svårt att tro att det enbart är ett användarfel. Om du är nyfiken så var det faktiskt så att jag hade haft en ganska lång paus från gellacket i och med tv-inslaget så la jag undan produkterna (och sen hade jag väl inte riktigt tid att måla naglarna heller hehe), men så tänkte jag att det vore kul med lite färg när vi skulle ut en kväll, men tji fick jag.. ;)

Sen kan du ju även vara en av dom som har tur och aldrig får någon reaktion på produkten, det drabbar ju liksom inte alla. Men om det skulle hända dig samma sak och du tänker "men vafan jag som var så noggrann och aldrig målade utanför nageln" - då kanske du också ändrar uppfattning :) Synd bara på en egentligen väldigt omtyckt produkt. Jag önskar att det aldrig hänt och att jag kunde fortsätta med ett lack där jag kunde måla på och sen gå ut och meka med bilen utan att få en enda repa på naglarna.. Men det var väl för bra för o vara sant ;)

Svar: Jag försöker inte ursäkta något. Jag har bara svårt att se hur man kan göra sånt på salong utan att något händer där de dessutom använder starkare grejer och inte få några problem med det men när man gör det hemma så blir det fel. Läkemedelsverket har själva sagt att den inte får säljas BARA för att den är för svår för allmänheten att hantera själva. Men men dom ska ju förhoppningsvis klura ut någon typ likadant så vi får väl hålla tummarna att det är lika bra som gellacken:)
Linda

2014-07-07 @ 08:59:42

Den här designen är en gratis design!
ammm.blogg.se .. har gjort den här designen.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se